איך לחתוך פרספקס?

 הפרספקס קשיח ופריך . יחסית לזכוכית אינו מתנפץ בקלות, ואף משמש למיגון מכונות ובעל תקני תעופה .המאמר הבא יסביר כיצד לחתוך בחיתוך ביתי, לוחות פרספקס קטנים וגדולים.
מצרכים לתחילת עבודה:
  • מוצר- פרספקס לחיתוך
  • הבסיס- משטח נקי לתחילת עבודה
  • לסימונים- שוט / עט שחור
  • למדידות- מטר מדידה וסרגל
  • לחיתוך- סכין מיוחדת לחיתוך פרספקס / מסור וידיה / דיסק יהלום מתכתי / סכין יפנית (מתאים לעובי 2 מ"מ)
  • לעיגול פינות- שופין / בד שמיר / נייר זכוכית
  • לשיוף- נייר זכוכית

1. השאר את הציפוי המודבק אל הפרספקס עד לסיום התהליך

מרגע קניית הלוח , השאר את הכיסוי המודבק אל המשטח . את הפרספקס קשה לשבור, אך ניתן לשרוט.לכן כל לוחות הפרספקס נמכרים עם ציפוי הגנה המוצמד למשטח על מנת להגן עליו בזמן ההובלה

2. משטח עבודה

הנח את הלוח על משטח העבודה שלך.

3. ביצוע מדידות לפני החיתוך

את הקטע הרצוי סמן משני צידי המשטח, השתמש בעט או טוש שחור, עשה זאת בעזרת סרגל

4. רגע לפני החיתוך

את הנתח המסומן הנח מחוץ לשולחן העבודה, מקביל לרצפה .ואת חלקו השני הצמד אל השולחן בעזרת מצמד שולחני או בלוק כבד שימנע תזוזתו

5. ולסיום, במה תבחר לחתוך?

בסכין מיוחדת לחיתוך פרספקס , מסור וידיה (מסור שולחני), דיסק יהלום מתכתי, סכין יפנית (– מתאימה לפרספקס בעובי 2 מ"מ). החל לחתוך את הלוח כשהחלק המסומן נמצא מחוץ למשטח העבודה. לקבלת קצוות חתוכים ולא מחוספסים שייף בעזרת נייר הזכוכית. אם ברצונך לעגל פינות בד שמיר או שופין יעשו את העבודה. כעת, ניתן להוריד את המדבקה, ולנקות את הפרספקס

 טיפים

לוחות פרספקס בהתאם לגודלם יכולים להיות כבדים לכן תן להם תמיכה באופן מלא כדי שלא ישקעו ויתקמרו.חיתוך הפרספקס צריך להיעשות בצורה אחידה, אם תחול האטה או עצירה באמצע עלול להופיע צריבה על פני החומר.הקפד על אזור עבודה מאוורר היטב, ובמידת הצורך גם במגן נשימה. כל הזכויות שמורות לשיווק שי תעשיות פרספקס ועולם הלייזר.